På vår hemsida hittar du övrig information om Sustainability Circle 

©2023 by NWS. Proudly created with wix.com

12-13 MAJ 2020, GÖTEBORG

Vaför du inte ska missa Sustainability Circle Meeting (SCM)

Tro det eller ej, Sustainability Circle har funnits i 10 år. Det firar vi genom att blicka FRAMÅT. 

 

The race is on: Underhåll blir allt mer integrerat med produktionen. Underhåll får ett allt större ansvar för att tekniken är hållbar. Underhåll blir allt viktigare för företagets lärande. Underhåll ligger i framkanten när det gäller den nya digitala tekniken. 

 

Därmed slopar vi begreppet underhåll och talar istället om Smart Maintenance. Så att alla förstår vad det är som händer. 

 

Smart Maintenance har under det senaste decenniet blivit ett högskoleämne vid flera av våra högskolor. Världen har sett sina första teknologie doktorer inom Smart Maintenance. Allt fler underhållschefer får en direktörstitel och sitter i ledningsgruppen. Vice VD:ar ringer oss och beställer en workshop i ledningsgruppen med inriktning mot digitalisering och Smart Maintenance. En ung generation teknologer, som aldrig skulle kunnat tänka sig en karriär som underhållsingenjörer, tänker sig just nu en karriär inom Smart Maintenance. Det händer hur mycket som helst!

När vi startade Sustainability Circle 2010 sa någon att "underhåll finns längst ner, längst in, längst bort". "Produktionen ser oss som en störande faktor - utom när något gör sönder", sa en annan. "Vår status är i paritet med städavdelningens", sa en tredje. "Ledningen bryr sig inte om oss", sa en fjärde. 

 

Männen bakom citaten borde alla vara ganska nöjda över vad som hänt, händer och kommer att hända. För nu är det hög tid att gå vidare.

 

Tekniken utvecklas med ett enormt tempo. Algoritmer, 3D-skrivare, drönare, big data, augmentet reality… blir bättre och billigare dag för dag.

 

Möjligheterna att organisera sig på nya sätt ökar. Vi går från tröga vertikala organisationer till flexibla horisontella samarbetsformer. Det ställer krav på ny kompetens. 

 

De kommande tio åren blir fantastiska!

Och de börjar med Sustainability Circle Meeting.

Speakers
  • Black Facebook Icon
  • Black LinkedIn Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now